Plantație uriașă de canabis, cu 8.800 de plante, descoperită într-un oraș din România

Sursa: DIICOT

DIICOT a descoperit o plantație uriașă de canabis în județul Dâmbovița, cu peste 8.000 de plante.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Mai exact, este vorba despre 6 plantații descoperite în orașul Pucioasa din județul Dâmbovița, formate din circa 8.800 de plante. Duminică, 2 iunie, procurorii DIICOT au reținut 7 inculpați, care acum sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Cele 6 plantații cu aproape 8.800 de plante de canabis se aflau într-o clădire (formată din mai multe corpuri) situată pe raza orașului Pucioasa. Clădirea era deținută de liderul grupului infracțional organizat.

Sursa: DIICOT

Culturile de canabis indoor se aflau în diverse stadii de dezvoltare. Plantele erau sădite în ghivece, iar încăperile erau dotate cu instalații complexe de ventilare, încălzire și udare, pentru întreținerea culturilor.

Procurorii au mai găsit și peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție, dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, documente și sume de bani în lei și euro.

Sursa: DIICOT

4 dintre inculpați locuiau în aceeași clădire, într-o zonă amenajată în acest scop. Grupul a acționat în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024 și desfășura operațiuni de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină). Totodată, liderul a înființat, pe o platformă online, un grup cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”.

În data de 2 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: DIICOT

 Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.