Pielea naturală versus pielea ecologică

Foto: https://unsplash.com/photos/QLPWQvHvmII

Tehnologia a evoluat atat de mult, incat acum, majoritatea produselor din piele ecologica arata la fel de bine ca produsele din piele naturala. Insa, intre cele doua materiale, exista cateva diferente, de care trebuie sa tii cont: pretul, confortul si durabilitatea. Iar, pentru asta, trebuie sa stii cum sa deosebesti pielea naturala de cea sintetica si cum sa faci cea mai buna alegere. 

Cum distingem pielea naturala de cea ecologica?

In general, incaltamintea sau accesoriile confectionate din piele ecologica de inalta calitate pot fi asemanatoare cu articolele realizate din piele naturala. De aceea, pentru a diferentia cele doua materiale, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte. In primul rand, producatorul este obligat sa furnizeze informatii despre compozitia produsului, pe eticheta acestuia. De asemenea, poti verifica textura accesoriului sau a pantofului. Cele confectionate din piele autentica au, de obicei, un finisaj neregulat si canelat, iar, in cazul pielii artificiale, vei putea observa repetabilitatea modelelor de pe suprafata materialului.

Mirosul

Mirosul te poate ajuta sa faci o distinctie intre pielea naturala si cea ecologica. In primul rand, pielea naturala are un miros specific, de animal, in timp ce pielea sintetica miroase a substante chimice. Aceasta poate fi considerata una dintre cele mai simple metode pentru a diferentia pielea naturala de cea sintetica si, totodata, este una dintre cele mai utile.

Aspectul

Pielea naturala este mai groasa si mai rigida decat pielea ecologica, care are o textura destul de alunecoasa. In plus, pielea naturala are linii mult mai fine si pori mai mici, decat pielea sintetica. In schimb, partea din spatele pielii sintetice are un tratament textil, in timp ce pielea naturala este aspra. Insa, examinarea acestei portiuni de material nu este o metoda precisa pentru a compara cele doua tipuri de piele, deoarece tehnologia de acoperire a pielii s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani. 

Pretul

Accesoriile si incaltamintea din piele naturala sunt mai scumpe decat cele din piele ecologica. In primul rand, prelucrarea unui material natural dureaza mult mai mult, iar aprovizionarea este limitata. In schimb, materialele sintetice sunt produse in fabrici, in cantitati mult mai mari, deci, sunt mai ieftine.

Confortul

Incaltamintea noua din piele este mult mai rigida si incomoda la inceput, asa ca este nevoie sa treaca putin timp pana cand materialul devine mai flexibil. In schimb, materialele ecologice sunt confortabile inca de la prima purtare. Asa ca, daca ai nevoie de o pereche noua de pantofi pentru vacanta, iti recomandam sa optezi pentru incaltaminte din piele ecologica.

Durabilitatea

Chiar daca este mult mai confortabila decat pielea naturala, pielea ecologica se deterioreaza mai repede. Asa ca, daca vrei sa te bucuri de o pereche de pantofi mai mult timp, iti recomandam sa optezi pentru incaltamintea din piele naturala, care va arata bine, mai multi ani. Acum gasesti cizme, botine, dar si ghete barbatesti din piele de cea mai buna calitate, in magazinele online de incaltaminte, de unde poti comanda rapid orice model.

Ce material se curata mai usor?

Pielea ecologica este mai usor de intretinut decat cea naturala. E de ajuns sa o stergi in mod regulat cu o laveta moale si umeda. In plus, incaltamintea din piele sintetica nu necesita lustruire. Pe de alta parte, incaltamintea din piele naturala poate fi curatata cu o perie, iar petele si murdaria pot fi indepartate cu o laveta din microfibra, umezita in apa cu sapun. De asemenea, murdaria de pe pantofii din piele, in special de pe cei din piele inchisa la culoare, se poate elimina cu succes cu ajutorul interiorului unei coji de banane. Freaca usor coaja de suprafata patata, apoi indeparteaza resturile cu o carpa umeda. Pentru curatarea incaltamintei din piele deschisa la culoare, iti recomandam laptele rece. O laveta inmuiata in lapte va sterge eficient petele si murdaria de pe pantofi.

Asadar, acestea sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand trebuie sa alegi intre un produs confectionat din piele naturala si unul din piele sintetica. Daca iti doresti un produs mai ieftin, pentru confectionarea caruia nu a suferit niciun animal, poti opta pentru un produs din piele ecologica. Iar daca pui pret pe durabilitate si confort, pantofii din piele naturala sunt cea mai buna optiune.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.