Piața RCA se cutremură! Cel mai mare asigurator, unde au polițe 2,5 milioane de șoferi, riscă falimentul

FOTO: renateko/Pixabay.com
FOTO: renateko/Pixabay.com

Potrivit unor surse din piață, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, joi, să ridice autorizația de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător din piața polițelor RCA.

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.ro, care au scris în ultimele luni mai multe articole despre situația în care se află Euroins, consilul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei, la care au polițe RCA 2,5 milioane de români.

Analiza de solvabilitate a ASF arată că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (Cerința de capital minim) este de peste 25 de milioane de euro.

Președintele al Camerei Deputaților și lider PSD, Marcel Ciolacu vorbea miercuri de „un faliment anunțat” și afirma că e convins că ASF și Guvernul vor acționa ferm, „cum au acționat și la celălalt caz, City Insurance” și că e posibil să stabilizeze prețurile RCA, după declararea unui faliment din piață.

„Știți foarte bine că este posibil să fie un faliment anunțat. Sunt ferm convins că Guvernul României va interveni, cum a mai făcut acest lucru o dată”, spunea Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.