Petrecăreții au vandalizat, de Revelion, o sală a Bibliotecii Naționale

Foto: Wikimedia Commons

Deputatul USR Iulian Bulai a postat pe Facebook o înregistrare din Sala Atrium a Bibliotecii Naționale din București, în care se vede dezastrul lăsat în urmă de cei care au petrecut trecerea dintre ani aici.

Parlamentarul USR este scandalizat de sitație.

”Plină de mizerie, vandalizată, practic, după Revelion. Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Naţională a României, care-şi împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o pentru , cu Delia et co. Promovat pe Facebook ca fiind organizat nu se ştie de cine – poate de Biblioteca Naţională însăşi, deşi ultima dată când am verificat, nu ăsta era obiectul ei de activitate. În obiectul de activitate nu scrie deloc, dar deloc!, că BNR se ocupă de chermeze. Nici că face viţei la proţap pe scările Ministerului, de Ziua Naţională, pe muzică de nuntă. Nici că noaptea, când nu e revelion, Biblioteca are program de discotecă în Sala Atrium, cu sute de oameni înghesuiţi, care beau pe rupte”, a scris Iulian Bulai pe contul său de Facebook.

Biletele la petrecere au costat 390 de lei.

Bulai îl ia la rost pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, penntru situația de la Bibliotecă:

”Mă-ntreb: dlui ministru Gheorghiu nu-i miroase a mâncare în Minister? N-a văzut niciodată gunoaiele şi urmele de vomă rămase pe aleile din jurul clădirii? Nu se-ntreabă ce se-ntâmplă dacă se-ntâmplă ceva? Hidranţi, pompieri, cărţile din depozite. În general, ce trebuia să-nvăţăm după Colectiv. Pentru directoarea Carmen Mihaiu n-am întrebări. Doar uitaţi-vă cum arăta Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale pe 1 ianuarie 2020. Şi cam cum arată de club de noapte, în restul anului, în acest . Aştept însă scuze – cetăţenilor care finanţează Biblioteca Naţională – pentru toată această nesimţire”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.