Petre Daea: Vaca trece prin mari greutăți, trebuie protejată și sprijinită

Petre Daea FOTO: Petre Daea/Facebook
Petre Daea FOTO: Petre Daea/Facebook

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că „vaca e specia care trece prin mari greutăți”, iar „acest animal trebui protejat și sprijinit”.

Mai exact, ministrul a făcut referire la un raport al Greenpeace care arată că „animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an, în principal prin metanul pe care îl eliberează, în timp ce autovehiculele au produs 656 de milioane de tone de dioxid de carbon”.

„Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că, acum, vaca a devenit dușmanul planetei? Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi.

Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim atenți la nuanțe, dar atenți și la principii, să acționăm în baza lor. De aceea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine.

O să vedeți ce înseamnă ca sumă. Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal”, a spus ministrul PSD la o întâlnirea regională care a avut loc la Brăila și a vizat discuții cu agricultorii pe tema Planului Național Strategic 2023 – 2027.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.