Petre Daea cere vânarea cormoranilor: „Mânăncă mai mult pește decât românii”

FOTO: MabelAmber/Pixabay.com
FOTO: MabelAmber/Pixabay.com

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut să fie pusă în aplicare legea care permite vânarea cormoranilor pentru că aceste păsări „mănâncă mai mult pește decât românii”.

„În România, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. De ce acest lucru? Pentru că măsuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, măsurile acestea au fost lăsate la voia întâmplării (…).

Nu cred că România trebuie privită ca o grădină zoologică, România trebuie privită într-un context general, economic, social şi de mediu, în aşa fel încât să putem realiza în ţară ce ne trebuie şi ca obiective statale pe care trebuie să le urmărim. (…) Da, trebuie să se acţioneze.

Ca soluţie privind reducerea efectivului, este una singură. (…) Au sarcina să îi împuşte, la vânătoare, este lege prevăzută”, a spus Daea într-o conferință de presă la Bistrița-Năsăud.

Miniștrii Agriculturii din Uniunea Europeană, reuniți în cadrul AGRIFISH (formațiunea Agricultură și Pescuit a Consiliului UE) în 18 iulie la Bruxelles s-au declarat îngrijorați de creșterea în ultimii ani a prădătorilor din zonele piscicole, în special a cormoranilor și a vidrelor, specii ocrotite de lege, transmite publicația specializată LantulAlimentar.ro. Miniștrii europeni susțin că aceste specii reprezintă ”o provocare considerabilă pentru operatorii din acvacultură”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.