Petiție online pentru susținerea șefei DNA. S-au strâns mii de semnături

Laura Codruța Kovesi csm
Laura Codruța Kovesi

O petiție pentru susținerea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost inițiată online. Până acum au fost strânse peste 20.000 de semnături.

Numărul semnăturilor crește rapid: în urmă cu o oră numărul acestora era de peste 10.000.

„Domnule Iohannis, noi cetățenii, vă cerem să nu cedați presiunilor PSD – ALDE și să nu o revocați pe Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiției să fiți de partea dreptății, nu a acelei părți a clasei politice amenințată de lupta anticorupție”, transmit inițiatorii petiției online.

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție aseară, imediat după prezentarea raportului de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. „Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate”, a anunțat Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

De asemenea, în același comunicat de presă se spune că „în repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.

O reacție a venit și de la Kovesi în această dimineață. „Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind „declanșarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarea declarație a procurorului șef al D.N.A.: «Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției»”, transmite Laura Codruța Kovesi, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.