Peste două milioane de români vor primi gratuit măști de protecție

FOTO: Anrita1705/Pixabay.com
FOTO: Anrita1705/Pixabay.com

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență prin care categoriile defavorizate de cetățeni vor primi gratuit măști de protecție.

Aproximativ 2,3 milioane de oameni le vor primi, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Fiecare persoană va primi 50 de măști de protecție gratuite, care sunt aferente unei perioade de două luni, a mai declarat Tătaru.

″În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru.

De măștile gratuite vor beneficia persoanele din familiile care primesc ajutor social, persoanele care primesc alocație pentru susținerea familiei, pensionari cu pensii de până în 704 lei și persoanele cu handicap care realizează venituri exclusiv din prestații sociale.

”Tot prin această ordonanţă de urgenţă, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru achiziţia de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii”, a mai spus Tătaru.

Măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Banii pentru măștile gratuite oferite de stat vor fi acoperiți în mare parte de Uniunea Europeană.