Peste 1.000 de locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze în țări din Europa

FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com
FOTO: FOTO: Yerson Retamal/Pixabay.com

Românii care vor să lucreze în țări din spațiul european au la dispoziție 1025 de locuri de muncă prin rețeaua EURES. Cele mai multe locuri de muncă vin din Spania, care caută 900 de muncitori în domeniul agriculturii.

De asemenea, sunt locuri de muncă în Spania, Norvegia, Olanda, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Austria și Germania. Întreaga listă cu locuri de muncă de la EURES o puteți vedea – AICI.

În ceea ce privește locurile de muncă din România, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) transmite că la sfârșitul lui martie, la nivel național, erau înregistrate peste 12.000 de locuri de muncă vacante. Potrivit economedia.ro, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor, lucrători comerciali, șoferi, vânzători sau agenți de securitate.

Din cele 12.506 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.067 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer mecanic, medic, programator, inginer construcții civile/industriale și agricole, proiectant, consilier în administrația publică), 3.764 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, vânzător, agent de vânzări, asistent medical, maistru mecanic).

Sunt 4.217 de posturi pentru pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecționer industrial îmbrăcaminte din țesături/tricotaje/materiale sintetice, confecționer articole din piele și înlocuitori, șofer autocamion, tapițer, sudor, agent securitate etc.). Restul locurilor de muncă – 6.058 – sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.