Persoanele diagnosticate cu autism vor primi sprijin financiar

FOTO: karelinlestrange/Pixabay.com
FOTO: karelinlestrange/Pixabay.com

Parlamentul a votat în unanimitate un proiect de lege pentru finanțarea persoanelor care suferă de autism.

„Am reuşit în Parlamentul României ceea ce nu s-a reuşit în ultimii 30 de ani: copiii cu nevoi speciale, mai exact persoanele cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, vor beneficia de sprijin financiar consistent din partea statului, pentru tratarea acestor afecţiuni”, a declarat unul dintre inițiatorii proiectului de lege, senatorul PSD Constantin-Bogdan Matei, într-un comunicat de presă.

Senatorul PSD a mai explicat că legea votată recent de Parlamentul României era necesară pentru familiile care investesc în terapiile de recuperare eforturi bănești consistente.

„Sunt foarte mulţi copii care nu au putut fi recuperaţi din cauza faptului că părinţii nu au putut susţine acest efort financiar. Sunt şi familii care, chiar dacă au dispus de resurse financiare, nu au avut la dispoziţie centre de recuperare cu personal medical specializat pentru astfel de afecţiuni”, a mai argumentat senatorul PSD.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.