Perlele viitorilor miniștri, la audieri în Parlament. „Nu promit niciun kilometru de autostradă”

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

Miniștrii cabinetului condus de Sorin Grindeanu au fost audiați astăzi în Parlament. Deputații și senatorii s-au plâns de faptul că aceștia au stat foarte puțin la audieri și n-au răspuns la toate întrebările. PSD și ALDE, care controlează majoritatea comisiilor parlamentare, au grăbit audierile, întrucât vor, tot astăzi, să supună la vot Guvernul Grindeanu în Parlament.

Fără excepție, toți miniștrii au fost avizați pozitiv, mai ales în contextul în care PSD și ALDE are majoritate în toate comisiile.

În timpul audierilor, care au durat, în medie, 20 de minute, au fost făcute și declarații care au stârnit zâmbete, rumoare și reacții vehemente din partea unor parlamentari din Opoziție.

Unii miniștri s-au arătat nerăbdători să înceapă munca la birou. „Mi-am ales creionul, ochelarii și mi-am fixat ora de ajungere în minister”, a declarat Petre Daea, propus la Ministerul Agriculturii, precizând că va ajunge în fiecare dimineață la 6:30.

În ceea ce privește ora de plecare: „Până poate să reziste organismul fizic ca să faci treaba. Un conducător ajunge el înaintea celorlalți”.

Întrebat de jurnaliști câți kilometri de autostradă promite, ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, a răspuns tăios: „Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoașteți, și Sebeș – Turda și Lugoj – Deva sunt loturi avansate și lucrăm”.

Ana Birchall, propusă ministru delegat pentru Afaceri Europene, a declarat că următorul proiect de țară al României este asigurarea președinției UE „imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri”. Birchall a spus și că România este „numită gradina Maicii Domnului”.

În timpul audierii Anei Birchall au fost și câteva moment tensionate. Deputatul PMP Eugen Tomac s-a plâns de faptul că nu a rămas timp pentru întrebări. După un schimb de replici cu Gabriela Crețu, care conducea ședința, Tomac a părăsit sala de ședințe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.