Percheziții după o nuntă cu 350 de invitați. Mireasa are coronavirus, mama mirelui a fost luată cu ambulanța

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Echipaje de polițiști coordonați de un procuror au făcut verificări în locuințele și birourile unei săli de evenimente unde a avut loc o nuntă cu 350 de invitați. Potrivit eBihoreanul.ro, s-au mai făcut percheziții și la părinții miresei, care a fost confirmată cu coronavirus, precum și la locuința fostului șef adjunct al Poliției Bihor, Eugen Boc, care este tatăl mirelui.

Polițiștii au căutat documente, înregistrări, fotografii, unități de computer, tot ce ar putea avea legătură cu dosarul penal deschid pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după nunta cu peste 350 de invitați oprită sâmbătă.

Percheziţiile au fost dispuse în contextul în care organizatorii petrecerii care s-a derulat la Opera Events ar fi refuzat să predea lista cu toţi invitaţii, iar poliţiştii au fost obligaţi să oprească nunta şi să legitimeze la plecare persoanele prezente. Într-un interviu acordat, joi, pentru bihorjust.ro, tatăl mirelui, colonelul (r) Eugen Boc, a spus că unii dintre invitaţii sosiţi din judeţul Maramureş ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea poliţiştilor şi, ca atare, anchetatorii nu au nici până în prezent numărul real al participanţilor.
La vila fostului adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Eugen Boc, joi seară a fost chemat şi un echipaj SMURD, după ce soția acestuia ar fi făcut un atac de panică.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul (…) în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis procurorii.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.