Pensiile speciale au crescut cu 60% în ultimii 4 ani

Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Foto: Gov.ro

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, precizează că România a plătit peste 10 miliarde de lei doar pentru pensii speciale, în 2020, dar în același timp îi taxează cel mai dur din toată Uniunea Europeană pe muncitorii cu venituri mici.

Într-o postare acidă pe Facebook, Năsui (USR-PLUS) constată următoarele:

”Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic. În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Și, deloc întâmplător, tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc”.

Ministrul Economiei spune că ”eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care își dorește binele României”.

”În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună”, a mai scris Năsui.

În concluzie, ministrul în vârstă de 35 de ani a spus că ”putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie”.