Pensiile pentru luna mai vor ajunge mai devreme

FOTO: Surprising_SnapShots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_SnapShots/Pixabay.com

Premierul Marcel Ciolacu a transmis că pensionarii trebuie să primească mai devreme pensiile pentru luna mai. Ministerul Muncii lucrează la un act normativ astfel încât toate pensiile să fie livrate înainte de Paște.

Vârstnicii vor putea să-și facă astfel cumpărăturile, mai ales că vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Banii vor ajunge mai repede la pensionari și pentru că bugetarii și inclusiv poștașii vor avea liber în perioada 1 și 7 mai, când sunt livrate pensiile în mod normal.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a mai adpugat, în ședința de Guvern că o altă prioritate este şi păstrarea forţei de muncă în ţară.

„Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după Paşti, să punem acest act normativ în transparenţă publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri şi sindicatele”, a spus Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.