Pe ce a dat vina un șofer testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un șofer al cărui test antidrog a ieșit pozitiv pentru amfetamină, cocaină și canabis le-a spus polițiștilor că de vină este salata cu oțet pe care a mâncat-o, relatează postul de televiziune Digi 24.

Polițiștii i-au spus că aceasta este o scuză folosită adesea de cei care au băut înainte să urce la volan, așa că tânărul a găsit o altă explicație. A pretins că ar lua medicamente anti-inflamatoare și că din cauza aceasta pare că s-a drogat, mai notează sursa citată.

În ultimul weekend, care s-a suprapus cu minivacanța de Rusalii, polițiștii rutieri din țară au desfășurat o acțiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi de droguri la volan.

La acţiune au participat și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog pentru a-i consilia pe conducătorii auto.

Weekendul trecut, în București a avut loc festivalul SAGA. Din păcate, acesta s-a terminat cu un bilanț tragic: doi tineri au murit din cauza unor supradoze de droguri.

Unul dintre ei, un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova, a murit pe Arena Națională, medicii încercând în zadar să îl resusciteze timp de o oră. Cel de-al doilea tânăr a murit în ambulanță, în timp ce era transportat spre Spitalul Sfântul Pantelimon, potrivit gandul.ro.

În total, alți 5 participanți de la festivalul SAGA au intrat în stop cardio-respirator din cauza supradozelor, iar polițiștii au deschis 74 de dosare penale în legătură cu consumul de droguri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.