Paznic de la Lidl, despre o fată cu probleme psihice pe care a închis-o într-o cușcă: „E ca un câine”

Foto: Monica Varga (Facebook)

Paznicii hipermarketului Lidl din Satu Mare au închis o persoană cu probleme psihice într-o cușcă metalică unde în mod normal se aruncă deșeurile. Întrebat de ce a făcut acest lucru, unul dintre ei a spus că așa i-a ordonat șeful său.

Incidentul a fost povestit pe Facebook de Monica Varga, o tânără din Satu Mare care a surprins întreaga scenă și a realizat mai multe fotografii.

„Azi, la Lidl Satu Mare, acest „domn” Cristi – paznic la Lidl, împreună cu colegul său, au închis-o pe această fată în locul destinat deșeurilor. Când zic că au închis-o, nu exagerez, au închis-o cu cheia. Am stat cam 10 minute până am pus bagajele în mașină, am așteptat să văd cum decurg lucrurile. Acest paznic și-a bătut joc, a aruncat cu zăpadă în gard, a zis că e ca un câine în cușcă. Am așteptat … apoi i-am întrebat pe paznici: a furat ceva? Au zis nu. „Ăsta e ordinul de la șeful”. Am întrebat dacă ordinul e să închizi o persoană? Au zis așa ne-a zis șeful”, a povestit Monica Varga pe Facebook.

„Am zis că vreau să vorbesc cu șeful, la această afirmație unul dintre paznici a plecat iar la întrebarea cum vă numiți paznicul din imagine a zis Cristi. Îl întreb de numele de familie ….a zis doar Cristi. I-am spus că nu are dreptul de a închide o persoană, a zis că așa face …ca să-l sperie 5 minute. I-am spus că sunt acolo de 10 minute și că voi intra să vorbesc cu șeful de magazin. Mi-a zis să-mi văd de treaba, i-am zis că i-am făcut poze. Apoi …văzând că nu plec… A deschis-o pe persoana care se afla înăuntru, care, vizibil nu putea riposta prea mult. Ce e de făcut?”, a mai scris ea pe rețeaua de socializare.

Unii internauți au comentat că persoana închisă în containerul pentru deșeuri ar trebui să depună plângere pentru privare de libertate, însă localnicii care o cunosc au spus că tânăra are probleme psihice și că probabil nu știe să scrie. Un utilizator a menționat că tânăra închisă cere bani de la trecători, dar că nu este violentă.

paznic lidl satu mare femeie închisă container deșeuri
Foto: Monica Varga (Facebook)
paznic lidl satu mare femeie închisă container deșeuri
Foto: Monica Varga (Facebook)
paznic lidl satu mare femeie închisă container deșeuri
Foto: Monica Varga (Facebook)
paznic lidl satu mare femeie închisă container deșeuri
Foto: Monica Varga (Facebook)

Reprezentanții magazinului Lidl din municipiul Satu Mare au precizat pentru greatnews.ro că paznicul respectiv nu este angajat al Lidl, ci al unei firme de pază.

”Regretăm situația creată, în care a fost implicat agentul de pază al magazinului nostru din Satu Mare, angajat al unei firme externe care asigură servicii de pază pentru magazinele noastre. Lidl România este o companie care respectă toate drepturile fundamentale ale omului, un angajament ferm pe care îl luăm prin intermediul Codului nostru de Conduită. Vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare pentru a sprijini soluționarea acestei situații”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit ziarului local presasm.ro, și poliția din Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.