Patru turiști israelieni, bătuți de jandarmi în 10 august: ”Un incident inacceptabil”

Jandarmii români i-au oferit un ”suvenir” oribil unui turist israelian

Patru turiști israelieni au fost dați jos dintr-un taxi și bătuți de jandarmi, în timpul evenimentelor petrecute în seara de 10 august, în apropiere de Piața Victoriei din București.

Ambasada Israelului a anunțat că vor fi depuse plângeri penale împotriva jandarmilor români.

”Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiștii israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi de la hotel către un restaurant din București.

Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine”, a comunicat Ambasada Israelului.

Turiști și jurnaliști, bătuți de jandarmi

”Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil și extrem de serios”, mai comunică autoritățile israeliene, adăugând că turiștii israelieni vor depune plângere penală împotriva agresorilor.

Turiștii israelieni au fost bătuți de jandarmi, iar mărturia unuia dintre ei a fost difuzată de o televiziune din Israel.

VIDEO: Taximetrist de la Speed Taxi bătut cu japca de jandarmi. Clienții nevinovați luați la bătaie ????Lângă intersecția dintre Mihalache și dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi și apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliștii care FILMEAZĂ.În ce țară trăim oameni buni, oameni scoși din mașini și bătuți cu atâta ură?E grav.Klaus Iohannis trebuie sa convoace CSAT si sa scoata armata pentru a ne apara de jandarmerie, o institutie compromisă.

Publicată de Clubul Taximetristilor pe Sâmbătă, 11 August 2018

Intervenția în forță a Jandarmeriei, una justificată în ochii liderilor PSD și ai conducerii instituției, s-a soldat cu numeroase victime în rândul protestatarilor pașnici, peste 500 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Mai mult, imagini surprinse din seara de 10 august arată că jandarmii au brutalizat jurnaliști, atât români, cât și străini, dar și oameni care nu aveau nicio legătură cu protestul.

Parchetul Militar a demarat o anchetă împotriva Jandarmeriei, care este acuzată de abuz de forță, abuz și neglijență în serviciu.