Patru români ar putea ajunge la închisoare pentru că au tăiat un porc în curte

pesta porcină
Foto: Jai79 / pixabay.com

Patru români stabiliți în Italia riscă o pedepasă cu închisoarea după ce au tăiat un porc în propria curte, cum făceau în România, la țară.

Însă legislația din Peninsulă impune respectarea unor norme stricte când vine vorba de sacrificarea animalelor.

Potrivit Hotnews.ro, știrea a fost prezentată în prima zi a anului de Il Messaggero și a declanșat un val de reacții pe rețelele sociale. Unii internauți au cerut ca românii care au tăiat porcul să fie tratați la fel ca animalul.

O fotografie publicată de jurnaliștii italieni arată un porc pe jumătate ars, abandonat pe o masă într-o curte, acoperit cu un sac de plastic negru.

Întreaga scenă a avut loc în zona Lavinio (Anzio). Polițiștii au fost alertați de vecini, care s-au speriat de zgomotele pe care le-a făcut porcul.

„Imediat au intervenit la faţa locului agenţii conduşi de comandantul Sergio Ierace, care au găsit un porc tăiat de curând într-o grădină de lângă locuinţa celor patru români, în absenţa oricăror condiţii de igienă şi siguranţă. Agenţii au constatat, după o examinare succesivă, că săracul animal a fost sacrificat fără a fi mai întâi asomat, operaţiune prevăzută pentru a nu provoca suferinţa inutilă a animalului”, scrie cotidianul Il Messaggero.

Porcul ar fi fost cumpărat de la o fermă din apropiere, însă încă se cercetează cum a fost vândut și transportat.

Cei patru români au între 35 și 40 de ani și au fost deunțați pentru „cruzime față de animale și tranșare clandestină”. Aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an și o amendă de până la 150.000 de euro.

De altfel, nici legea din România nu mai permite sacrificarea animalelor cu brutalitate și trebuie respectate mai multe reguli stricte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.