Patriarhul Rusiei: Smartphone-ul prevestește venirea Anticristului

FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons
FOTO: Serge Serebro, Vitebsk Popular News/Wikimedia Commons

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a avertizat pe credincioșii ruși că dependența oamenilor de smartphone și, în general, de tehnologia modernă, ar putea duce la venirea Anticristului.

Potrivit BBC News, afirmația acestuia a stârnit un val de glume și scepticism în rândul utilizatorilor rețelelor sociale din Rusia. Alții au criticat conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse și au acuzat-o că slujește actualul regim politic.

„Anticristul este persoana care va ajunge la conducerea spațiului virtual al internetului controlând astfel întreaga umanitate. (…)

De câte ori îți folosești telefonul sau alte gadget-uri, fie că îți place sau nu, fie că îți activezi locația sau nu, cineva poate afla unde ești, care sunt interesele tale și de ce anume te temi”, a declarat Patriarhul Kirill, într-o intervenție la televiziunea de stat.

Patriarhul rus a mai spus că „dacă nu azi, poate mâine, tehnologia nu va oferi doar acces la informație, dar va permite și utilizarea acestei informații”.

„Vă puteți imagina câtă putere se va concentra în mâinile celor care vor deține atâta informație despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control, dintr-o singură sursă, prevestește venirea Anticristului”, a mai spus patriarhul Kirill.

Patriarhul Kirill al Rusiei a atacat anul trecut Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. În luna octombrie, Patriarhia de la Constantinopol a decis să recunoască o Biserică Ortodoxă independentă în Ucraina și a pus capăt celor 322 de tutelă religioasă a Moscovei.

„Patriarhia Constantinopolului s-a identificat cu schismaticii. Ea a încălcat toate regulile canonice, s-a amestecat în jurisdicţia noastră şi i-a iertat pe schismatici”, a declarat patriarhul Kirill, citat de agenţia de presă TASS.

FOTO: Serge SerebroVitebsk Popular News/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.