Partidul AUR s-a supărat pe fotbaliștii români care au îngenuncheat înaintea meciului cu Anglia. Doi au fost lăudați că au stat în picioare

FOTO: Captură Pro TV
FOTO: Captură Pro TV

Înaintea meciului amical cu naționala de fotbal a Angliei, aproape toți fotbaliștii români, la fel ca și adversarii lor, au îngenuncheat pe teren, în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului.

Doar doi fotbaliști români au refuzat să îngenuncheze, Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu. Cei doi au fost lăudați de partidul AUR, formațiune politică acuzată că promovează un discurs naționalist extremist.

Alianța pentru Unirea Românilor, condusă de George Simion, a postat pe contul oficial de Facebook un mesaj dur la adresa fotbaliștilor români care au îngenuncheat.

„O națională în genunchi, la propriu și la figurat: obișnuiți să îngenuncheze în fața adversarilor, jucătorii echipei naționale de fotbal au mers astăzi și mai departe, luând decizia de a îngenunchea la propriu, luând astfel parte la campania corect politică a stângii globaliste #blacklivesmatter.

Oare acești pseudo-«atleți ai luptei anti rasiste» ar reacționa în vreun fel dacă le-ar fi solicitat să facă același gest pentru Mihai Spătaru (șoferul de TIR ucis în Franța) sau pentru Barbu Zaharia (bărbatul ucis de polițiști în Pitești)? Viețile românilor nu contează?!”, a fost mesajul postat de AUR duminică noapte.

La finalul meciului pe care naționala României l-a pierdut cu 1-0, Nicolae Stanciu a explicat de ce nu a îngenuncheat la fel ca ceilalți fotbaliști.

„Am procedat la fel și cu Slavia în sferturile Europa League cu Arsenal, mi se pare normal. Colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că s-a presupus că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot rosti acum. Nu cred că asta e soluția”, a declarat Stanciu, la ProX.

După Rangers – Slavia (sferturi UEL), UEFA l-a suspendat 10 meciuri pe Ondrej Kudela de la Slavia Praga pentru comportament rasist. Colegul lui Nicolae Stanciu a fost acuzat de folosirea unei replici rasiste la adresa lui Glen Kamara de la Rangers.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.