Parlamentarii AUR vor ca masca să nu mai fie obligatorie în toate spațiile publice

Purtatul măștii este obligatoriu în România. Foto: Pixabay

Trei deputați ai AUR au depus un amendament la Ordonanța de Urgență care modifică legea privind măsurile de prevenire și combatere a pademiei de COVID-19.

Astfel, parlamentarii AUR vor să elimine obligativitatea purtării măștii din unele spații publice. Potrivit proiectul, românii vor fi obligați să poarte mască doar în instituțiile publice, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport și la locul de muncă.

”Nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea mășții timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”, și-au motivat cei trei deputați AUR proiectul.

Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu, cei trie parlamentari care și-au asumat proiectul, mai spun că ”este încălcat dreptul natural la viață, la libertate și la propria individualitate”.

”Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a grupării poltice.

Actul este în dezbatere, în Camera Deputaților.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.