Parlamentari amenințați cu moartea dacă votează certificatul verde: „Îți dăm foc și ție, și familiei dacă trece”

parlamentari amenințați certificat verde
Foto: Captură Antena 3 / G4media.ro / Parlamentul României

Mai mulți parlamentari au primit mesaje în care sunt amenințați cu moartea în cazul în care votează introducerea certificatului verde la locul de muncă, a declarat deputatul PNL Gabriel Avrămescu la postul de televiziune Antena 3.

„Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îți dăm foc și ție, și familiei dacă trece. Orice acțiune e justificată. Suntem în legitimă apărare”, este mesajul pe care l-au primit mai mulți parlamentari, relatează G4media.ro.

Gabriel Avrămescu a declarat că nu este intimidat de amenințări și că va face plângere la Poliție. Parlamentarul a spus că luni se va sfătui cu colegii lui dacă vor face o acțiune comună sau individuală.

Sursa: G4media.ro / Captură Antena 3

În această perioadă în comisiile parlamentare se dezbate o lege prin care prezentarea certificatului verde la locul de muncă va deveni obligatorie, atât la stat, cât și la privat.

Dacă legea va fi votată și va intra în vigoare, numai cei vaccinați, cei care au trecut prin boală în ultimele 6 luni și cei care prezintă un test negativ vor putea merge la serviciu.

Este posibil ca legea să prevadă o perioadă de grație de 30 de zile în care testele celor care încă nu s-au vaccinat să fie plătite de stat.

Ulterior, cei care refuză vaccinarea sau testarea pe banii proprii vor fi suspendați fără plata salariului pentru 30 de zile. Dacă nici în această perioadă nu se vaccinează / testează pe banii proprii, angajatorul îi poate concedia.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.