Parisul văzut de sus. Imagini panoramice superbe

turnul_eiffel
Parisul văzut din Turnul Eiffel / Captură Google www.google.com/culturalinstitute

Turnul Eiffel și Google Franța au inaugurat astăzi trei expoziții digitale cu ajutorul cărora internauții pot vizita virtual unul dintre cele mai faimoase monumente pariziene, relatează AFP. Utilizatorii de internet se pot plimba virtual prin Turn, iar cu ajutorul imaginilor panoramice pot vedea împrejurimile acestuia, de la o înălțime de aproape 300 de metri.

Totodată, aproximativ 50 de imagini, de planuri, de gravuri și de fotografii, care fac parte din patrimoniul Turnului Eiffel, au devenit accesibile publicului din întreaga lume.

Imaginile panoramice au fost realizate de echipele Google Street View. Prin intermediul fotografiilor, utilizatorii află informații despre construcția Turnului, despre inaugurarea și despre primii săi vizitatori.

Publicul va avea acces și la o înregistrare audio specială, care conține vocea inginerului Gustave Eiffel, cel care a conceput construcția.

„Aceste imagini la 360 de grade permit explorarea vârfului și a etajului doi al monumentului”, se arată într-un comunicat comun al Google și al Societății pentru exploatarea Turnului Eiffel.

Prin intermediul institutului său cultural creat în 2011, Google a realizat sute de parteneriate cu muzee și instituții culturale, pentru a oferi acces online la opere de artă și la monumente din întreaga lume.

Plimbarea prin Turnul Eiffel, la 300 de metri înălțime, începe aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.