Părinți nemulțumiți după ce Erika Isac a fost aleasă să cânte la Balul Bobocilor: „Vi se pare normală prezența unui astfel de artist?”

erika isac
Erika Isac. Foto: YouTube

Mai mulți părinți s-au arătat deranjați de faptul că Erika Isac, celebră pentru piesa cu mesaj feminist „Macarena”, a fost selectată pentru a cânta la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, relatează publicația locală ebihoreanul.ro.

Piesa, criticată de unele voci din cauza cuvintelor obscene folosite, a stârnit discuții ample în mediul online românesc în urmă cu o lună.

Potrivit sursei citate, artista a fost selectată de Consiliul Școlar din liceu în urma unui sondaj de opinie realizat în rândul elevilor, cei mai mulți dintre ei alegând-o pe Erika Isac. Sondajul de opinie a avut loc în urmă cu 3 luni, deci înainte de lansarea hitului „Macarena” la jumătatea lunii februarie.

Unii părinți s-au arătat nemulțumiți de alegere. „Buna seara, stimati oradeni! Scriu aici deoarece nu stiu unde sau cui sa cer o parere… Recent fiica mea mi-a cerut bani pentru a merge la balul bobocilor unui colegiu din oras. Crezand ca e un eveniment de bun-simt, organizat de o scoala pana la urma, mi-am oferit acordul.

Dupa cateva zile, o colega de la munca mi-a povestit ca fiica ei i-a cerut de asemenea bani pentru acelasi eveniment, insa aceasta nu a lasat-o, verificand niste informatii despre eveniment inainte. Astfel, a constatat ca “artista” invitata nu se potrivea in tocmai cu un eveniment extra-scolar din pricina cuvintelor obscene prezente in piesele sale. Va intreb la randul meu, vi se pare normala/adecvata prezenta unui astfel de artist la un eveniment (extra-)scolar ce are in centru copii de clasa a 9-a, de 15 ani?”, a scris pe grupul „Ești din Oradea dacă” mama unei adolescente.

„NU v-am cerut sfaturi legate de educatia fetei mele sau de comunicarea cu scoala (ea nu invata la liceul respectiv, iar noi comunicam normal). I-am spus ca nu ma deranjeaza daca este o fana a artistei, moment in care mi-a marturisit ca nu e (pt cei care veti zice ca a mintit, credeti-ma, nu e asa. Are voie sa asculte orice, doar sa fie sincera, astfel ne intelegem de minune), dar ca au invitat-o prietenele ei.

Eu v-am cerut parerea in legatura cu ceea ce promoveaza un colegiu din oras, cu toate ca am aflat ulterior ca o organizatie a elevilor este responsabila, banuiesc ca si directiunea are un cuvant de spus! Nu mi se pare normal sa promovam asemenea deseuri muzicale atata timp cat copiii nostri nu cunosc adevaratele valori muzicale nationale!”, a mai scris utilizatoarea.

erika isac
Foto: cse.cnivor / Instagram

Unii dintre internauții care i-au răspuns mamei îngrijorate au explicat că și părinții de astăzi ascultau BUG Mafia, La Familia sau Paraziții: „La varsta respectivă ascultam Truda şi BUG mafia, ale căror versuri sunt cu mult peste celor prezentate de dumneavoastră la capitolul vulgaritate. Oricum ascultă aşa că de ce să nu o lăsați să aiba o seară frumoasă de adolescență? Artista respectivă se potriveşte întocmai evenimentului respectiv fiind ceva în vogă şi de moment.”

Alții, în schimb, au fost de acord cu ea. „Urat clip, foarte urat ! Copiii de 15 ani, adolescenți fiind nu ar trebui să asculte asemenea muzică. Nu înțeleg de ce cadrele didactice au permis asemenea “artist” la acel eveniment”, a comentat cineva.

„In general balurile bobocilor sunt organizate de catre scoala (prin consiliul elevilor, compus in general din elevi minori), sau de catre asociatia parintilor. In cazul Consiliului Elevilor responsabilitatea juridica o poarta directorul scolii. In cazul Asociatiei Parintilor rrsponsabilitatea o poarta parintii membri.

Insa atata vreme cat se vehiculeaza numele scolii, scoala inseamna ca 8si da girul, e partener in actiune. Or, scoala prin directorul sau e obligata sa respecte legile in vigoare, legea învățământului, codurile de etica, norme samd. SCOALA nu poate promova asa ceva si nici nu piate fi partener la un eveniment care promoveaza asa ceva. Inspectoratul scolar sa isi faca treaba! Legi avem, sa le aplice! Iar Erika are mai multe melodii…nu doar Macarena”, a mai spus cineva.

Unul dintre elevii care fac parte din echipa de organizare a Balului Bobocilor a declarat pentru ebihoreanul.ro că, la eveniment, Erika Isac va cânta varianta cenzurată a pieselor sale. Balul va avea loc la restaurantul Coloseum pe 15 martie, iar un bilet costă 70 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.