Parcurile Cișmigiu și Carol, restaurate cu 4 milioane de euro

parcul_carol
Parcul Carol. Foto: Alexandra Hegeduș Wikimedia Commons

Parcurile Carol şi Cişmigiu din București vor fi restaurate, potrivit unui proiect de hotărâre votat de cosilierii generali ai Primăriei Capitalei. Banii necesari restaurării celor două parcuri se ridică la suma de patru milioane de euro, iar reprezentanţii municipalităţii vor aplica pentru granturi norvergiene.

Pentru fiecare parc, municipalitatea are nevoie de două milioane de euro, bani care vor veni dintr-o finanţare nerambursabilă 100% oferită prin granturi norvegiene, relatează adevarul.ro.

Parcul Carol din Capitală a fost amenajat în anul 1906 şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 45 de hectare. Printre punctele de atracţie ale parcului se numără Arenele Romane, Muzeul Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida“, Turnul lui Vlad Ţepeş şi statuile „Giganţii”.

Potrivit proiectului, în Parcul Carol vor fi restaurate aleile pietonale, instalaţiile de alimentare cu apă, canalizarea şi elementele de arhitectură.

În Parcul Cișmigiu se vor face lucrări de restaurare la podul mare, la podul cu nuci, iar aleile pietonale vor fi reparate. Se vor înlocui stâlpii de iluminat, iar elementele de arhitectură vor fi restaurate.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.