Parcare cu morminte în mijloc. „Dacă e așa, mai strâmt, facem să fie bine”

FOTO: Captură video/Digi24
FOTO: Captură video/Digi24

Autoritățile din Petroșani au avut mari bătăi de cap atunci când au proiectat o parcare pentru spitalul de urgență din oraș.

Terenul pe care au început lucrările la parcare aparține primăriei, însă pe el a apărut un mic cimitir. Reprezentanții primăriei spun că micul cimitir este ilegal, dar strămutarea mormintele ar fi durat prea mult, iar în zonă era nevoie rapid de o parcare nouă.

Mormintele sunt lângă spitalul din Petroșani din urmă cu 20 de ani. Un preot, care între timp a decedat, a permis ca morții să fie îngropați acolo, în afara cimitirului din apropiere.

„Am zis că are omul acolo locul de veci, restul cu parcarea, ăilalți cu morții… Dacă e așa mai strâmt în Valea Jiului, facem să fie bine”, a spus un localnic, pentru Digi24.

Autoritățile locale promit că vor muta locurile de veci aflate acum în mijlocul parcării. Însă operațiunea este de durată.

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, spune că vor fi amenajate 103 locuri de parcare, foarte necesare având în vedere că este o zonă aglomerată a orașului. Parcarea ar urma să fie dată în folosință la sfârșitul acestei luni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.