Parc acvatic de 42 de milioane de euro într-un oraș din România

Parcul acvatic din Cluj-Napoca. Foto: Emil Boc / Facebook

Un oraș din vestul României va avea un aquapark, un centru spa și un acvariu, investiția ridicându-se la 42 de milioane de euro, bani asigurați din bugetul autorităților locale.

Zona de agrement, care se va întinde pe o suprafață de 12 hectare, va fi construită pe fosta zonă de pășunat a orașului Cluj-Napoca și va fi inaugurată în trei ani.

Parcul acvatic de la Cluj a fost inspirat de cele din Barcelona și Valencia, iar primarul Emil Boc se laudă că va fi mult peste cele din Ungaria sau Grecia.

”Cu dotări de ultimă generație, cu facilități moderne, cu tobogane inclusive de 17 metri înălțime, dar și cu facilități de SPA. Va funcționa pe parcursul întregului an nu numai vara”, a scris Boc pe Facbook.

Parcul acvatic va avea o zonă interioară care se întinde pe o suprafață de 2 hectare, iar autoritățile promit că vor construi și un drum de 800 de metri, cu două poduri, către zona de agrement. Va fi construită și o parcare de 1.200 de locuri.

Printre cele opt tobogane, unul dintre el va avea o înălțime de aproape 18 metri, urmând să aibă o capacitate de 480 de utilizatori pe oră.

„Un acvariu de aproximativ 650 de metri cubi de apă va fi cu acces nelimitat și gratuit și vor putea să fie vizionate specii de pești, de meduze, peșteri, se vor putea face lecții cu clasa acolo”, a mai spus Emil Boc.

Parcul acvatic de la Cluj-Napoca ar urma să fie gata cel târziu în 2022.