Pagubă de mii de euro pentru un magazin online. Un tânăr comanda produse și cerea să le returneze dar trimitea colete goale

cutie colet
Foto: jackmac34 / pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a păgubit un magazin online cu 25.000 de lei, acuză polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

La data de 1 martie 2023, polițiștii de la Secția 26 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Tânărul e suspectat că în perioada 28 octombrie 2022 – 09 noiembrie 2022 a comandat mai multe bunuri de pe o platformă online – haine și telefoane mobile – și că pentru o parte dintre ele a utilizat conturi fictive și identități nereale.

După ce comanda produsele, el cerea să le returneze, însă în coletele pe care le trimitea înapoi nu punea nimic sau punea alte produse, nu cele comandate.

În acest fel el a prejudiciat magazinul online cu peste de 25.000 de lei, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

Bărbatul a fost dus la audieri și a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de către Secția 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (7 acte materiale).

Foto: jackmac34 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.