Pacienții care își aleg un anumit medic la stat vor plăti o taxă

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care au deja asigurări de sănătate. Această măsură apare în proiectul strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023 – 2030, care a fost pus în dezbatere publică.

Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care vor să beneficieze de serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă care a fost numit coplată, potrivit G4Media.ro.

Noua taxă ar urma să fie mai întâi introdusă sub forma unui program pilot în câteva regiuni.

„Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a strategiei citate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.