Un spital dă în judecată o fostă pacientă pentru o postare de pe Facebook

spitalul județean bistrița năsăud
Foto: Spitalul județean Bistrița Năsăud / Facebook / geralt / pixabay.com

Spitalul județean de urgență din Bistrița Năsăud dă în judecată o fostă pacientă pentru calomnie. Femeia a fost internată în spital și, pentru că a fost nemulțumită de tratamentul primit, a publicat o postare pe Facebook. Cazul este o premieră în România, relatează Știrile ProTV.

În 2018, femeia s-a prezentat la serviciul de urgențe de 4 ori cu gemenii în vârstă de 9 luni. După ce a stat internată 9 zile în decembrie, ea a cerut externarea pe proprie răspundere, fără ca medicii să fie de acord.

După 6 zile, femeia s-a întors la spital cu copiii bolnavi. Ei aveau insuficiență respiratorie și pneumonie interstițială. Cei mici au rămas internați în spitalul județean până la 31 decembrie.

Nemulțumită de faptul că cei 2 copii nu se vindecă, femeia a cerut transfer la un spital de specialitate din Cluj, iar odată ajunsă acolo a scris o postare pe Facebook în care aduce mai multe injurii medicilor de la pediatrie și acuză spitalul din Bistrița de neglijență, mai notează Știrile Pro TV.

Postarea a fost distribuită de aproape 2000 de persoane, iar directorul spitalului a decis ca instituția să o dea în judecată pe femeie deoarece reacțiile emoționale ale mamei nu sunt ar fi fost întemeiate, iar imaginea spitalului a avut mult de pierdut.

Mai mult, personalul spitalului susține că femeia și-ar fi neglijat copiii și a refuzat tratamentele medicale pentru copii cât timp a fost internată în spitalul din Bistrița Năsăud.

Foto: geralt / pixabay.com