Origine neașteptată pentru răspândirea coronavirusului în California. Ce au descoperit autoritățile

coronavirus
Foto: Matryx / pixabay.com

La originea răspândirii comunitare a coronavirusului în statul California, din SUA, s-a aflat un salon de manichiură, a declarat guvernatorul statului, Gavin Newsom, potrivit CNBC.

Răspândirea comunitară a coronavirusului în California a început într-un salon de manichiură, a spus el, în contextul în care alte state americane au început să le permită saloanelor să se redeschidă.

Newsom s-a arătat foarte îngrijorat de această descoperire făcută de autorități.

Autoritățile din domeniul sănătății din acest stat consideră că saloanele de manichiură sunt locuri ce prezintă un risc mare de infecție cu coronavirus, precum sălile de sport și frizeriile.

Gavin Newsom a anunțat un plan de repornire a economiei din California, ce va avea 4 faze. Spre deosebire de alte state care încep să redeschidă saloanele de manichiură, guvernatorul a spus că acestea nu vor fi deschise în California mai devreme de faza a treia a planului.

În prezent, statul trece de la faza 1 la faza a doua. Vor fi deschise librăriile, depozitele, magazinele de flori.

Peste 60.000 de persoane s-au infectat cu SARS-CoV-2 în statul California, iar 2.460 de oameni au murit, potrivit datelor strânse de Universitatea Johns Hopkins.

În Statele Unite se înregistrează cel mai mare număr de infecții cu noul coronavirus, numărul total de cazuri fiind de aproape 1,3 milioane.

De asemenea, în SUA se înregistrează și cel mai mare număr de morți: peste 76.000 de americani și-au pierdut viața până în acest moment.

În ceea ce privește România, autoritățile au anunțat că frizeriile, cabinetele stomatologice și saloanele de coafură (dintre care multe oferă și servicii de cosmetică), se vor redeschide de la data de 15 mai. Toți clienții vor fi obligați să poarte mască în interior deoarece astfel de locații sunt considerate spații publice închise, iar purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie, de la 15 mai, în toate spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

În plus, unele saloane de coafură le cer clienților să poarte și mănuși în interiorul locațiilor.

Foto: Matryx / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.