Ramzey, orfanul britanic adoptat de o familie de români

ramzey
Ramzey s-a născut la Londra, în 2010, fiind adus pe lume de o mamă egipteană decăzută din drepturi după ce îşi abandonase alţi doi copii. Titu Vânătoru, lăutar din Buzău, se afla în acelaşi spital pentru o operaţie complicată, pentru plata căreia îşi vânduse toate instrumentele.  

„Am fost martorul unui scandal care era în jurul acestui copilaş. Cred că Dumnezeu a vrut ca eu să fiu acolo”, spune Titu Vânătoru, tatăl adoptiv al lui Ramzey, pentru Adevărul. Acum, după adopţie, băieţelul a mai primit un prenume – Aurică.

Statul englez i-a verificat atent pe părinţii care au depus cererea de adopţie. I-au intervievat, le-au vizitat casa, le-au analizat veniturile şi, apoi, le-au permis să îl adopte pe Ramzey.

”M-am obişnuit cu el, îl duc în parc, ne plimbăm, vine dimineaţa la mine, îmi spune mama mea. E numai după mine toată ziua”, povesteşte Maria Vânătoru, mama adoptivă. Ramzey are, în România, şi o soră, fiica soţilor Vânătoru.

Pentru britanici, adopţia lui Ramzey este unică. Până acum, niciun copil din Marea Britanie nu a ajuns să fie înfiat de o familie de români.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te poţi alătura, cu un Like, comunităţii de cititori de ştiri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.