Ordinul de protecție față de o persoană violentă nu se aplică în biserică. Decizia instanței

icoană ortodoxă biserică
Foto: mamkaklass / pixabay.com

O ieșeancă s-a adresat judecătorilor pentru a fi instituit un ordin de protecție împotriva fostului iubit, despre care spune că este violent. Însă magistrații Judecătoriei Pașcani au respins cererea considerând că este nejustificată, potrivit Ziarul de Iași.

Potrivit plângerii depuse de femeie, relația cu băratul s-a încheiat în vara trecută, însă el nu ar fi acceptat situația și a început să o hărțuiască. Femeia spune că fostul iubit a început să vină în fiecare dimineață în fața blocului, i-ar fi tăiat cauciucurile de la mașină și pentru că încă avea cheie de la locuință, ar fi intrat în casă și i-a distrus lucrurile.

Femeia a mai cerut și ca bărbatul să nu se apropie de biserica la care merge.

Avocatul celui acuzat a afirmat că distrugerea cauciucurilor de către bărbat este doar o presupunere și nu poate fi probată. De asemenea, acesta a mai adăugat și că libertatea religioasă, prin interzicerea accesului la o anumită biserică, nu poate fi limitată.

Magistrații Judecătoriei Pașcani au apreciat că femeia nu a dovedit violențele, de orice natură, la care ar fi fost supusă, iar cele două plângeri depuse de femeie la poliție nu au fost considerate ca suficiente pentru a dovedi fie și doar violența psihologică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.