Orban: Vaccinul anti-Covid nu va mai fi gratuit

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro
Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19. Acesta a mai spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă și urmează ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virus.

În acest moment, toți românii care doresc să se imunizeze, o pot face gratuit.

„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup.

Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor, că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: „Într-un viitor oarecare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.