Orban: Rafila și Streinu-Cercel nu mai nicio credibilitate în opiniile despre pandemie

FOTO: Capturi video - Digi24 și Antena 3
FOTO: Capturi video - Digi24 și Antena 3

Premierul Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, care s-au înscris în PSD și sunt pe listele social-democraților pentru Parlament, își vor pierde orice credibilitate profesională pentru că au intrat în politică.

„Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci să candidezi la PSD? Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD, care a torpilat sistematic, de şapte luni de zile, tot efortul autorităţilor şi al specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri?

Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă, legate de pandemie. (…)

Când suntem într-o creştere a numărului de cazuri, când e nevoie de fiecare om care este implicat, mi se pare o greşeală gravă pentru ei, ca oameni care au fost implicaţi în activitate şi au avut rezultate. Să te duci să îţi depui candidatura la PSD mi se pare un fel de abandon în luptă”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Președintele PNL a mai spus că PSD reprezintă astăzi „pericolul cel mare pentru România”.

„Pericolul cel mai mare pentru România, astăzi, este PSD. Tot ce face PSD îl transformă într-un duşman grav al viitorului, al şansei României de a avea un viitor, de a avea dezvoltare, de a avea cu adevărat şansa de a-şi reveni şi de a sta pe picior de egalitate la masa naţiunilor dezvoltate. PSD este un partid duşman al României”, a mai spus Ludovic Orban.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat săptămâna trecută că directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, „Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, va candidat pe listele PSD la Senat. Va ocupa locul al doilea pe lista de la București, după Gabriela Firea.

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizația Mondială de Sănătate, Alexandru Rafila, va candida, tot la București, pentru Camera Deputaților și va fi primul pe listă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.