Orban: „Masca e obligatorie peste tot în București”. Ce se întâmplă cu școlile

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că masca devine obligatorie de luni în toate spațiile publice deschise sau închise din București. Decizia va fi luată astăzi, în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Orban a mai spus, într-o emisiune de la B1 TV, că se va suspenda activitatea restaurantelor și cafenelelor, dar și a cinematografelor și teatrelor. Măsurile vor fi pentru o perioadă de 14 zile și apoi se va decide dacă se prelungesc sau nu restricțiile, în funcție de evoluția lucrurilor.

„La solicitarea mediului cultural și a HORECA, noi am schimbat evaluarea inițială și am introdus pragul de 3 la mie. După 3 la mie se suspendă activitatea în instituțiile de cultură, teatre, cinematografe, dar și în restaurante, cafenele. Aceste măsuri au valabilitate 14 zile. (…)

Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Premierul a insistat pentru respectarea măsurilor sanitare și s-a dat pe el exemplu: „Eu am interacționat cu mii, poate zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit”.

Și școlile din București ar urma să se închidă și să se facă predarea doar online.

„Toate unitățile de învățământ de stat și particulare vor avea activitate didactică online, dar decizia este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează hibrid (n.r. astăzi, ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență va avea loc după-amiază).

În HG și în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în mod clar la nivel local pentru suspendarea cursurilor, comitetul județean sau al municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea pentru 14 zile a activității școlare față în față”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, după ședința de la Inspectoratul Școlar București.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.