Orban îl atacă pe Iohannis: Mă voi implica cu toată forța într-un referendum de demitere

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îl critică dur pe președintele Klaus Iohannis. Acesta spune că șeful statului „a luat-o razna complet” și „se comportă ca un turist străin care se află în România”.

De asemenea, Orban mai spune că una dintre ieșirile din criza politică actuală ar fi dizvolvarea Parlamentului, care duce către alegeri anticipate, iar a doua soluție este suspendarea președintelui, dacă nu va proceda în acest fel. Orban susține că în cazul unui referendum pentru suspendarea președintelui se va „implica cu toată forța”.

„Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.

Orban apreciază că preşedintele Iohannis nu îşi va termina al doilea mandat. Întrebat dacă în opinia sa Klaus Iohannis este autorul actualei crize politice, Orban a răspuns: „cu siguranţă”, el afirmând că decizia de a nu reface coaliţia cu USR „este în mod evident decizia preşedintelui Iohannis”.

„Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a mai afirmat Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.