Orban, despre faptul că a fumat la birou și nu a purtat mască: „Suntem oameni, te mai scapi”

Sursa foto: Victor Ponta/Facebook
Sursa foto: Victor Ponta/Facebook

Prezent într-o emisiune la postul de televiziune Digi24, premierul Ludovic Orban a vorbit despre scadalul iscat de faptul că a fumat într-un spațiu public închis și nu a purtat mască la locul de muncă. Pentru cele două contravenții, Orban a fost amendat cu suma totală de 3.000 de lei.

„Suntem oameni, mai greșim, mi-am cerut scuze, important este să recunoști greșeala și să încerci să o îndrepți. (…) Am greșit, am plătit, sunt dispus să plătesc pentru orice greșeală. (…) Nimeni nu e mai presus de lege, oricine greșește trebuie să plătească, eu nu fac parte dintre aceia care să facă în mod ostentativ pledoarie pentru nerespectarea regulilor. Tot timpul când am apărut, am apărut cu mască”, a mai declarat liberalul.

„Regret ce s-a întâmplat, mi-am cerut şi scuze am şi spus şi nu mi-am dorit să compar în acel … gândiţi-vă că difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ: eu, ca prim-ministru, fumez. Dacă poza e văzută de copii s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Aşa nu, le spun tuturor tinerilor care au văzut-o să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat la 17 ani, fumez de 40 de ani. Sigur că mi-aş dori să pot să mă las de fumat şi o să încerc să mă las de fumat”, a mai spus el.

„Se întâmplă în anumite ocazii să mai laşi garda jos. A fost o astfel de ocazie, era ziua mea.
E complicat, muncesc 14-15-16 ore pe zi, o muncă istovitoare, mai ales în perioada asta în care am avut trei luni jumătate o avalanşă de probleme care au necesitat decizii imediate, soluții imediate, cu o presiune psihologică uriaşă, e foarte complicat să poţi să te controlezi tot timpul. Te mai scapi, mai încalci câte o regulă. Și greșelile trebuie judecate. Încerc să fiu cât mai corect, să nu mai fac astfel de greşeli”, a completat Ludovic Orban.

Întrebat ce a înțeles că i-au reproșat oamenii, după apariția fotografiei în spațiul public, premierul a spus: „Faptul că am încălcat regulile. Faptul că deși am promovat purtarea măștii, în momentul respectiv nu purtam mască, faptul că am fumat în spațiu închis”.