Orașul splendid din Italia unde casele costă doar 1 euro

O stradă liniștită din Sambuca. Foto: Pixabay

Administrația locală din orașul sicilian Sambuca vor să atragă cât mai mulți locuitori prin acest program, însă există, bineînțeles, o condiție.

Dacă vreți să cumpărați o casă cu doar 1 euro, orașul Sambuca din Sicilia vă așteaptă. Zeci de proprietăți au fost scoase la vânzare la acest preț simbolic. Sambuca este o așezare splendidă, cu vedere la Marea Mediterană.

Autoritățile locale vor să atragă cât mai mulți locuitori și să combată fenomenul de depopulare care afectează comunitatea în ultimii ani.

”Spre deosebire de alte orașe care au luat aceeași măsură doar la nivel de propagandă, noi chiar oferim case spre vânzare la 1 euro”, a spus Giuseppe Cacioppo, vice-primarul orașului Sambuca, adăugând ”Nu suntem intermediari între foștii și viitorii proprietari. Primăria deține deja casele. Dacă vreți o locuință, o veți primi imediat”.

Există și o condiție. Noii proprietari trebuie să investească peste 15.000 de euro în renovarea locuințelor, dar și să depună o garanție de 5.000 de euro, care va fi returnată după terminarea lucrărilor.

”Sambuca este cunoscut ca un oraș al splendorilor. Este în mijlocul unor terenuri fertile, iar zona este bogată atât în istorie, cât și în frumusețe naturală. Aici găsiți plaje minunate, păduri și munți. Este un oraș liniștit și pașnic”, a mai spus vice-primarul Cacioppo.

Majoritatea caselor scoase la vânzare cu 1 euro în Sambuca sunt cu două etaje, fiind construite din piatră, și vin la pachet cu grădini.