Oppo Reno 10: un telefon mid-range care cucerește cu designul său atrăgător

Oppo Reno 10 se remarcă prin faptul că are un ecran de 6,7 inci, o baterie de 5.000 mAh, un procesor Mediatek Dimensity 7050 și 8 GB de memorie RAM.

Încercarea companiei asiatice de a-și croi o nișă pe piața mare și saturată a telefoanelor mobile este prin a oferi telefoane cu prețuri medii, cu specificații generoase și, mai ales, atrăgătoare. Această formulă a fost repetată cu noul Oppo Reno 10, un telefon mobil cu un design atractiv.

Avem un telefon cu ecran Amoled de 6,7 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o cameră foto triplă (64MP standard, 32MP teleobiectiv și 8MP cu unghi larg), 8GB de memorie RAM și un procesor MediaTek Dimensity 7050.

Design

Din momentul în care îl ții în mână, știi că va fi o atracție pentru ochi. Oppo păstrează stilul familiei Reno cu noul său telefon de un albastru strălucitor, care își schimbă culoarea în lumină. În funcție de poziție, se poate observa un gradient roșiatic și gălbui. Senzația este premium datorită capacului din spate cu strat de sticlă și a părților laterale din plastic. Pe scurt, experiența este mai mult decât reușită. În plus, compania asiatică a introdus tehnologia Asahi Glass Star2 pentru a oferi rezistență la lovituri și șocuri, care funcționează bine, dar tot se recomandă folosirea unei huse pentru a evita ca telefonul să alunece din mână. Cum rămâne cu dimensiunea? Dispozitivul nu este tocmai mic, așa că cei cu degete scurte ar trebui să-l evalueze cu atenție. Acesta măsoară 162,4 x 74,2 x 8 mm și cântărește 185 de grame. Reno10 este ușor, dar lung.

În același timp, ecranul său Amoled de 6,7 inchi cu margini curbate completează un rezultat vizual de înaltă calitate. Calitatea în ceea ce privește fidelitatea culorilor se comportă corespunzător. Acest lucru este valabil și pentru luminozitate, care cu cei 800 de nits este ofertant, dar suferă în zilele foarte însorite.

În plus, ecranul păstrează rata de reîmprospătare de 120 Hz pe care o avea Reno 9. Această valoare încă este un standard în zilele noastre și cu ajutorul ei te poți bucura de jocuri competitive într-un mod ideal. La fel, experiența de navigare este și ea avantajată.

În partea din spate, găsim panoul cu trei camere foto: obiectiv standard de 64MP, teleobiectiv de 32MP și unghi larg de 8MP. Panoul foto lasă în urmă stilul dreptunghiular și prezintă acum un design oval. Nu este cel mai gros de pe piață, dar nici nu iese în evidență prin faptul că ar fi prea subțire, așa că se recomandă o husă pentru a proteja camera de zgârieturi.

Camerele foto

Dacă Reno 10 are succes la capitolul design, cum se descurcă la capitolul fotografie? Rezultatele sunt interesante, deoarece arată o muncă solidă din partea Reno în condiții favorabile, cum ar fi în interior sau în zilele însorite. Cu toate acestea, aparatul foto suferă pe timp de noapte, la fel ca marea majoritate a dispozitivelor entry-level high-end.

Cum spuneam, Reno 10 are trei camere foto: 64MP standard f/1.7, 32MP teleobiectiv f/2.0 cu dublu zoom optic (2x Zoom) și 8MP pentru unghiul larg f/2.2. Cu aceste obiective ești mai mult decât acoperit în majoritatea cazurilor, deoarece ai camera standard pentru situațiile de zi cu zi, în timp ce unghiul larg și teleobiectivul pentru atunci când ai nevoie de un aspect mai mult sau mai puțin wide-angle, în funcție de caz. Fidelitatea culorilor este bine echilibrată, nu vei detecta o exagerare în ceea ce privește saturația culorilor, dar nici nu există o lipsă de vivacitate în fotografii. Obiectele de pe ecran arată, de asemenea, bine și nu există o lipsă de detalii. Telefonul face fotografii la 16MP în mod implicit și poate fi setat până la 64MP din setări.

În plus, telefonul Oppo Reno 10 se remarcă prin fotografiile în modul portret, un aspect esențial pentru creatorii de conținut. Poți folosi acest Reno 10 pentru a-ți fotografia prietenii sau familia și, în general, vei obține un rezultat mai mult decât bun pentru rețele precum Instagram sau Facebook.

Când vine vorba de fotografia de noapte, Reno 10 este ceva mai slab, dar fără a fi critic. Fotografiile pierd din detalii și culorile tind să se îngălbenească, dar poți face față asigurându-ți o sursă de lumină bună.

Performanță

La cel mai nou Oppo – Reno 10 găsim recentul cip Mediatek Dimensity 7050 pe 6nm, 8GB de RAM și până la 256GB de stocare. Sistemul de operare se bazează pe Android 13, dar cu stratul de personalizare ColorOS 13.1.

În cazul în care nu știi, acesta este unul dintre cele mai puternice procesoare MediaTek pentru segmentul entry mid/high end. În acest sens, sarcinile simple, cum ar fi navigarea pe internet sau petrecerea timpului pe rețelele sociale, sunt mai mult decât suficiente. Întreaga experiență este îmbunătățită de ecranul de 6,7 inci și de cei 120 Hz.

Un detaliu care merită menționat de unul singur este software-ul. ColorOS este unul dintre cele mai curate straturi de personalizare de pe piață; adică nu găsești atât de multe aplicații preinstalate ca la concurență, iar opțiunile de personalizare sunt variate. În plus, aspectul aplicațiilor și meniurile sale sunt printre cele mai intuitive de pe Android.

Iar în cazul în care rămâi fără baterie, ceea ce va fi dificil, având în vedere că ai la dispoziție 5.000 mAh, beneficiezi de încărcare rapidă de 67W. Încărcarea poate ajunge de la 0 la 100% în aproximativ 40 de minute. Autonomia sa completează o zi de utilizare intensă, chiar și la 120Hz.

Concluzie

Cu o propunere de design puternică, Oppo Reno 10 cucerește prin designul său atrăgător. Albastrul său strălucitor, capacul spate din sticlă și ramele din plastic conferă personalitate acestui dispozitiv. Datorită stilului său, pare că ne aflăm în fața unui telefon de top, dar plătind jumătate din prețul unui astfel de telefon.