Operațiunea „haos” printre militarii ruși. Planul prin care ucrainenii vor să-și recâștige teritoriile

Armata Ucrainei a revendicat mai multe explozii care au avut loc în puncte militare strategice de pe teritoriul Crimeei și spune că totul face parte dintr-o operațiune prin care vor să provoace „haos” printre soldații ruși.

Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a desclarat că în „următoarele două sau trei luni” ar putea avea loc mai multe atacuri similare asupra punctelor logistice pe care le folosesc rușii pentru a se aproviziona și pentru a comunica.

„Strategia noastră este să distrugem logistica, liniile de aprovizionare și depozitele de muniții și alte obiective ale infrastructurii militare. Să creăm un haos în cadrul forțelor ruse”, a spus Podolyak, pentru The Guardian.

Acesta a mai adăugat că Rusia a învățat pe toată lumea că o contraofensivă nevesită cantități uriașe de militari „precum un pumn care merge într-o singură direcți”, însă „o contraofensivă ucraineană arată foarte diferit” și nu folosește „tactica anilor `60 și `70”.

Marți au fost raportate o nouă serie de explozii în Crimeea. Este vorba despre un depozit de muniții rusești din Dzhankoisky, precum și despre un aerodrom din Hvardiiske.

În urma acestor explozii, locuitorii și turiștii din Crimeea au început să facă cozi în gări și autogări, încercând să ajungă cât mai repede în Rusia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.