OMS nu mai recomadă salutul cu cotul

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu mai recomandă salutul cu cotul. Acest mesaj este transmis chiar de șeful instituției, care spne că trebuie evitată orice formă de salut și ar fi bine să nu ne apropiem la mai puțin de un metru de o altă persoană.

Acesta recomandă, ca o alternativă, în loc de salut, o ducere la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim. Salutul cu cotul a fost adoptat rapid, în locul îmbrățișărilor, de fotbaliști, politicieni, șefi de state și oameni de rând din cauza pandemiei de COVID-19.

OMS a anunțat că se așteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie și noiembrie. „Situația se va înrăutăți. În octombrie și noimebrie, vom vedea o mortalitatea mai mare”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, în contextul în care continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deși numărul deceselor a rămas relativ stabil.

Cea mai interesantă situație se înregistrează în Suedia, acolo unde totalul cazurilor noi în ultimele 14 zile este de 22,2 la 100.000 de locuitori, față de 279 în Spania, 158,5 în Franța sau 118 în Republica Cehă.

Suedia are și mai puține infecții zilnice noi decât Norvegia și Danemarca. Doar 13 pacienți cu coronavirus sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze și nu s-a înregistrat niciun deces în ultimele șapte zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.