Olivia Steer a fost amendată de CNCD

Olivia Steer a expus, la Antena 3, opinii care sunt în contradicție cu cercetările medicale (Foto: oliviasteer.ro)
Foto: oliviasteer.ro

Olivia Steer a primit o amendă de 5.000 de lei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o postare pe Facebook pe care a făcut-o în timpul pandemiei. Fosta vedetă de televiziune a fost reclamată de Colegiul Medicilor din România.

În postarea care i-a adus amenda scria: „Dacă te doare în cot că morții sunt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, (…)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometați și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întîi”.

Colegiul Medicilor din România a susținut că prin mesajul promovat se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte.

„În plus, mesajul a urmărit și încurajarea a cât mai multor cetățeni să ia atitudine prin proteste și manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiții excepțional de grele, pentru a limita efectele pandemiei. Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR”, precizează Colegiul Medicilor, într-o postare pe Facebook.

Amenda pe care a primit-o Olivia Steer poate fi contestată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.