Ofițer ucrainean: „Adam cel Groaznic a fost eliminat”

Forțele armate ucrainene anunță că l-au eliminat pe unul dintre cei mai temuți lunetiști din armata Rusiei. Soldatul rus era supranumit „Adam cel Groaznic” și a luptat anterior în Donbas și Siria. Anunțul a fost făcut pe Telegram de un ofițer al armatei ucrainei, colonelul ANatoli Stefan, cel care a mai anunțat și lichidarea unor comandanți ruși precum atmanul cazar Alexandr Kalințki sau coloenlul Alexei Șarov, comandatul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse.

Judecând după imaginile distribuite de Stepan, lunetistul a servit anterior în Batalionul Sparta creat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

Ca membru al Batalionului Sparta, lunetistul cunoscut după porecla sa a fost sub conducerea lui Arsen Pavlov, notoriul criminal de război căruia președintele rus Vladimir Putin i-a decernat postum luna trecută „Ordinul Curajului” al Federației Ruse.

Arsen Pavlov „Motorola” a murit pe 16 octombrie 2016 la vârsta de 33 de ani după ce o bombă puternică plasată în liftul blocului său a explodat.