Oficial britanic: În lume circulă peste 4.000 de variante ale coronavirusului

test coronavirus
Foto: Herney / pixabay.com

Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19 în Marea Britanie, spune că în lume circulă, în momentul de față, peste 4.000 de variante ale noului coronavirus și de aceea toți producătorii de vaccinuri încearcă să-și îmbunătățească serurile.

„Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficient în privința variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave și spitalizare. (…) Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă – sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă”, a declarat Nadhim Zahawi.

Însă, potrivit revistei medicale British Medical Journal, doar o mică parte dintre variantele de virus nou apărute prezintă probabil mutații importante și pot fi modifica virusul în mod apreciabil.

„Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului – avem circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului – şi ţinem un registru al tuturor variantelor, aşa încât suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu, la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin”, a conchis Zahawi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.