Oficial american: „Surpriza unui vaccin în octombrie este posibilă”

Vaccin. Foto: Pixabay

Virusologul Anthony Fauci, de la Casa Albă, a declarat că „surpriza unui vaccin în octombrie este posibilă”. „Vom obține victoria în fața virusului prin dezlănuțuirea geniul științific american”, a declarat zilele trecute și Donald Trump, pe un ton triumfător.

Statele Unite ale Americii au investit masiv în proiecte care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus. Unele dintre cele mai avansate proiecte sunt cele dezolvate de compania americană Moderna și de Pfizer. La începutul săptămânii, Moderna a anunțat că începe studiul clinic pe 30.000 de participanți, pentru a demonstra că vaccinul e sigur și are eficiență. Jumătate dintre aceștia vor primi vaccinul, iar ceilalți placebo.

În prima fază de testare, vaccinul celor de la Moderna a dezvoltat anticorpi pentru toți cei 45 de voluntari.

Statele Unite ale Americii vrea să obțină 100 de milioane de doze și dintr-un vaccin dezvoltat de alianța germano-americană Biontech-Pfizer. De asemenea, Marea Britanie a semnat un acord pentru achiziționarea a 90 de milioane de doze experimentale de vaccin.

Guvernul de la Londra a afirmat, conform unui comunicat emis luni, că a securizat accesul la un potențial vaccin dezvoltat de Pfizer și BioNTech, precum și un vaccin experimental aflat în faza de cercetare la Valneva.

Marea Britanie a semnat anterior un contract cu AstraZeneca pentru furnizarea a 100 de milioane de doze pentru vaccinul împotriva coronavirusului testat la Universitatea din Oxford, care este așteptată să anunțe ultimele rezultate luni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.