Ofertă TAROM. Cursa București – Timișoara, mai ieftină cu avionul decât cu trenul

De duminică, 29 octombrie, TAROM reintroduce cursa aeriană București-Timișoara.

Potrivit site-ului oficial TAROM, începând cu data de 29 octombrie vor fi reintroduse cursele RO609/610 Bucureşti – Timişoara şi retur.

Avionul între Bucureşti şi Timişoara va pleca la ora 21.30 şi va ateriza la 22.30, iar cursa în sens invers va decola la 6.00 şi va ajunge la destinaţie la ora 7.00.

„Pentru călătorii Bucureşti – Timişoara/Timişoara – Bucureşti preţul biletului este de la 20 euro (toate taxele incluse), iar pentru călătoriile dus-întors preţul unui bilet este de la 40 euro (toate taxele incluse). Oferta este supusă unor termene şi condiţii; locuri limitate la acest tarif”, se arată în comunicatul oficial al TAROM.

Bagajul de cală în limita maximă de 23 de kilograme este transportat gratuit. Check-in-ul este gratuit atât la aeroport, la kiosk, cât și online și pe mobil.

Avion vs. tren vs. mașină personală

Oferta duce prețul unui bilet de avion chiar și la 92 de lei, preț inferior celui practicat de CFR pentru călătorii între cele două orașe. Prețul biletului de tren este 101 lei.

Totuși, trebuie menționat că, în timp ce la TAROM prețul este de minimum 92 de lei, la CFR tariful de 101 lei este cel standard.

Între București și Timișoara distanța rutieră este de 540 de kilometri pătrați (traseu prin Sibiu). Astfel, dacă porniți cu mașina la drum, iar această consumă în medie 5,5 litri la 100 de kilometri, costul combustibilului ar fi de circa 150 de lei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.