Octavian Berceanu laudă Untold: „Prima poză e făcută duminică seara. A doua, acum, la 2 zile după Untold”

octavian berceanu
Octavian Berceanu. Sursa: Captură video Facebook

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, i-a lăudat pe organizatorii Untold de la Cluj-Napoca pentru modul în care au curățat Parcul Central după terminarea festivalului.

„Hai că vă arăt în câteva minute cum arată Parcul Central, după Untold. Prima poză a domnului Rebreanu e făcută duminică seara. A doua, acum, la 2 zile după Untold, în Parcul Central din Cluj (în prima poză lângă statuie sunt o mulțime de doze, PET-uri și pahare – n.r.). Anul trecut (organizatorii – n.r.) au investit din propria inițiativă 1 milion de lei din câștigul lor, pentru refacerea parcului. Nu-i laud. Este un gest cat se poate de normal pentru un brand ajuns top 5 mondial”, a scris Berceanu pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, el a făcut o aluzie la parcurile din București, criticate în ultimul timp din cauza murdăriei: „Festivalul a strâns oameni, în 4 zile, cât tot litoralul românesc în cele mai bune 3 weekenduri împreună. Și să te poți plimba liniștit printr-un parc curat, la numai 2 zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste. Anul trecut organizatorii au refăcut parte din parc pe bani. Poate se întâmplă ceva bun și prin parcurile Bucureștiului, who knows?”

„N-am găsit mucuri de țigări pe alei, utilajele lucrează și la această oră, și parcul arată, în condițiile astea, mai bine decât majoritatea parcurilor din București. Mulțumesc UNTOLD pentru lecția asta despre ce putem face dacă dorim să generăm prosperitate în jurul nostru, și fericire. Uite că festivalul a reușit și migala oamenilor de a aduce parcul la condiții normale e admirabilă”, a spus fostul șef al Gărzii de Mediu într-un clip filmat în Parcul Central.

Unii internauți l-au criticat însă pe Berceanu: „Cred că ar trebui să vă opriți cu laudele la adresa Untold. Ar fi culmea să lase mizerie pe statuile din parc. Mi se pare de minim bun simț. Lipsa bunului simț este incastrata în miezul Untold, și anume localizarea lui în inima orașului, confiscarea spațiului public pentru 5 zile și afectarea sa timp de 3 săptămâni înainte și după festival, folosirea in extenso a bunurilor publice, plătite de cetățeni, pentru un interes privat, pro-profit, nerespectarea orelor legale de liniște, chiar și cele pentru evenimente publice.”

„Asta da surpriză. Susținere directă aproape pentru concesionarea aia cu cântec de la Izvor :)))). E haios și tragic un pic”, a comentat altcineva.

„De data aceasta greșești Octavian. Un parc este un sistem viu complex care găzduiește procese biologice și ființe, „refacerea” după un festival precum UNTOLD presupune un timp îndelungat cu condiția ca acea agresiune să nu se repete din nou…O soluție ar fi ca astfel de festivaluri să se întâmple pe platforme speciale, fără alterarea naturii urbane și așa precare în România”, i-a transmis un alt internaut.