Oamenii care vor să salveze vieți cot la cot cu medicii

ambulanta
Foto: Pagina de Facebook „Există un erou în fiecare dintre voi”

Aproape 2.000 de voluntari din București s-au alăturat medicilor și asistentelor de la Ambulanță pentru a-i ajuta să salveze viețile pacienților care au nevoie urgentă de îngrijire.

Ambulanța București are nevoie de mai mulți angajați. În lipsa acestora, un ajutor foarte important vine din partea celor 1.900 de voluntari care s-au înscris într-un program de instruire, în așa fel încât să poate slava și ei vieți.

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov primesc în fiecare zi sute de apeluri. Au doar 70 de echipaje. Însă salvatorilor le vin în ajutor voluntarii înscrişi în programul „Există un erou în fiecare dintre voi”, desfășurat de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Acești oameni vin la Ambulanţă ca la un al doilea serviciu, relatează digi24.ro. „Pentru mine este o relaxare, după cursuri, după ce mai am de făcut, chiar mă relaxez venind la gardă”, a povestit Carmen Nicolăeasa.

„Întotdeauna o să fie nevoie de o pereche de mâini în plus”

Tânăra are 23 de ani și face voluntariat la Ambulanța Bucureşti de un an de zile. Munca nu este ușoară, însă satisfacțiile sunt deosebite: „Cel mai frumos moment a fost cu un om mai în vârstă, un pacient, care m-a prins de mână, mi-a mulţumit şi în ochii lui chiar s-a văzut acea senzaţie de bine pe care i-am oferit-o noi”.

„În primul rând am vrut să ajut echipajele, mai ales ambulanţele de tip B, cu asistentă şi ambulanţier – întotdeauna o să fie nevoie de o pereche de mâini în plus”, a explicat Claudia Badea, voluntară și ea la Ambulanță.

Ambulanţa Bucureşti-Ilfov deserveşte 2,4 milioane de oameni. Ca să facă faţă solicitărilor, ar mai avea nevoie de aproximativ 600 de cadre medicale – doctori, asistente şi ambulanţieri. Din acest motiv, rolul voluntarilor este foarte important, ajutându-i pe medici să suplinească lipsa de personal, arată Cristian Grasu de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov: „Voluntarii ne ajută și ajutorul lor este din ce în ce mai substanțial”.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.