Oamenii care ar putea ajunge pe Marte

planeta_marte
Suprafața planetei Marte / Foto: Viking Orbiter PD-US Wikimedia Commons

NASA a selecționat opt noi potențiali astronauți care vor fi formați pentru a putea participa la zboruri pe orbită joasă în jurul Pământului, dar și pentru viitoarele misiuni de explorare a unui asteroid și a planetei Marte, anunță AFP.

Cei opt candidați au fost selectați dintre cei peste 6.000 de oameni care au aplicat pentru a deveni cei mai noi astronauți ai NASA. Aspiranții au vârste cuprinse între 34 și 39 de ani, iar patru dintre ei sunt femei. Ca formație, unii dintre ei piloți militari, alții oameni de știință în domenii precum fizica sau medicina.

Ei vor beneficia de un antrenament tehnic complex în cadrul diferitelor centre spațiale de pe Glob pentru a se pregăti pentru misiuni pe orbită joasă, dar și pentru misiuni pe asteroizi sau pe Marte.

„Acești noi exploratori spațiali au dorit să se alăture NASA deoarece ei știu că aici facem lucruri NASA_astronautimărețe și curajoase, dezvoltând misiuni pentru a merge în spațiu mai departe decât până acum”, a declarat directorul NASA, Charles Bolden, citat într-un comunicat de presă al instituției.

„Sunt entuziasmați de ceea ce facem pe Stația Spațială Internațională. Și sunt gata să participe la prima misiune umană pe un asteroid, iar apoi pe Marte”, a mai spus el.

Odată ce antrenamentul lor se va termina, ei se vor alătura celorlalți 49 de astronauți americani membri ai unui corp de elită cu baza la Centrul spațial „Johnson” din Houston, Texas.

Foto (NASA): Jessica U. Meir, în vârstă de 35 de ani, se numără printre potențialii astronauți care vor fi pregătiți pentru misiuni pe Marte

Lista completă a celor opt potențiali astronauți selectați de NASA în urma unui proces ce a durat un an și jumătate poate fi consultată aici.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.